EXIT festival, jedan od najpoznatijih brendova Srbije, ove godine proslaviće 20. godišnjicu i tim povodom, otvoriće svoju kapiju nakon prošlogodišnje pauze.

Portparol festivala naglasio je da, pre svega, žele festival koji će biti bezbedan za sve posetioce, izvođače i one koji rade. Svi detalji u vezi sa ulaskom na festival biće u skladu sa merama i instrukcijama koje dobijaju od nadležnih organa.

Nastupe je već potvrdilo mnogo velikih imena iz sveta muzike kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy i Honey Dijon, a njima će se uskoro pridružiti još imena.

Na pitanje da li će smanjen broj karata biti pušten u prodaju, iz službe festivala odgovaraju da još nije sasvim jasno da li će biti ograničenja u kapacitetu festivala, te da će se o tome odlučivati u narednih nekoliko nedelja, pa će skladno odluci biti u prodaji odgovarajuće količine ulaznica.

– Nakon godinu i po zatvorenosti i otuđenosti koji su ostavili izuzetan trag na mentalnom zdravlju mladih EXIT će biti prvi festival na kojem ćemo se ponovo družiti, zabavljati, uživati, slaviti život. Predugo ovo traje, depresija se opasno uvukla u društvo i znamo da će upravo festivali biti jedno od najjačih aduta društva za povratak na staro. Iz tog razloga sasvim je razumljiv interes. Takođe, održavanje Exita u julu potvrdiće ga kao ogroman turistički adut Novog Sada i Srbije, koji je lokalnoj turističkoj privredi, od osnivanja, doneo preko 200 miliona evra – rekao je Sanjin Đukić, PR direktor EXIT festivala.

Do početka EXIT-a ostalo je 73 dana, a vest da nas ove godine očekuje “stara normalnost” odjeknula je, kako u zemlji tako i u regionu, i pokrenula lavinu pozitivnih komentara.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay

Previous articleRepertoar SNP za maj
Next articleAmbicija da kuća Bana Jelačića bude važan kulturni centar Novog Sada