Bečejski sastav Eva Braun koji je ušao u legendu tokom 90-ih i 2000. godine, u vreme “vojvođanske pop-invazije”, nastupa večeras u Domu kulture u Novom Sadu sa početkom u 21h.

Svako ko je gledao reklamu za stambene kredite OTP banke mora da zna makar jedan njih vanvremenski hit (“Sasvim običan dan”), te tako nema “vađenja na godine” – Dom kulture čeka!

Prvi koncert u Domu kulture posle dvogodišnje pauze i to jedne od najvažnijih domaćih pop-rok grupa u poslednjih 30 godina Eve Braun!
Ulaznice su u prodaju po ceni od 1.200 rsd a dostupne su na GIGSTIX prodajnim mestima, kao i online:
http://www.gigstix.com/sve…/6-koncerti/3467-eva-braun
Kao i na skorašnjem beogradskom koncertu, novosadska publika će pre Eve Braun imati priliku da upozna i mladi sastav Fjordovi iz Novog Bečeja.
Prefinjena melodična muzika i poetski tekstovi benda Eva Braun, postali su standard u ovom žanru na domaćoj sceni.
Četiri drugara,Milan Glavaški(gitara, vokal), Petar Dolinka (gitara, vokal), Goran Vasović (bas, vokal) i Ljuba Rajić (bubnjevi) prve demo snimke uradili su 1985. godine i grad Bečej posatvili na rock mapu naše zemlje. Zvanično, grupu Eva Braun osnovali su u proleće 1991. godine u Novom Sadu, kada su nastale i prve pesme. U septembru iste godine, pridružuje im se Ljuba Rajić. Naziv benda nastao je na predlog Gorana Vasovića i ostali članovi su ga jednoglasno prihvatili, kao veoma neobičan i istovremeno provokativan. Prvi koncert održali su krajem 1991. godine, u bečejskom DB Klubu.
Tokom svoje duge karijere, stvorili su visokostilizovan opus koji na srpskom jeziku nema pandan.
Trenutna postava benda je: Goran Vasović, Goran Obradović, Ljubomir Rajić, Zvonko Stojkov i Albert Šeregelj.
Previous articlePromocija knjige ,,Ukopnici” Nenada Ignjatovića
Next article@njenaumetnost: Društvene mreže umetnice čine vidljivijim, a nama donose svet u kome se ne osećamo usamljeno