U ponedeljak, 13. juna, u 20 časova, u Galeriji SULUV, biće otvorena izložba slika Dušana Marina. Posetioci će izložbu moći da pogledaju do 24. juna 2022.

Dušan Marino, kroz svoj umetnički rad stvara slike veoma zanimljivog i autentičnog spoja sadržine i forme. Gotovo dnevnički, na duhovit način beleži svakodnevnicu, bavi se popularnom kulturom, trešom i kičom… ali i složenim odnosom pojedinca, muškarca i žene, njihovim identitetnom u odnosu na vreme i prilike kao i  njihovim nesvesnim viđenjem sebe samih. To je poetizovana društvena kritika oštrih zapažanja izražena svežim slikarskim postupkom i likovnošću koja se jednako oslanja na estetiku digitalnih i tradicionalnih medija.
Skoro uvek predstavlja pojedinca kao tipizovan lik uopštenog identiteta koji kao da predstavlja arhetipskog čoveka sa Balkanskih prostora i u novijoj istoriji. Na tim osobama, uočava, beleži i naglašava njihove osobenosti toliko smešne a još češće groteskne, postavljajući ih u određene situacije iz života, ukazujući posmatraču na utilitarni sadržaj svog dela koji je na pravi način odvojen od sadašnjeg estetskog oblika.

Biografija:

Dušan Marino rođen je 1989. godine u Pančevu. Na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu završio je osnovne i master studije na odseku slikarstvo. Pored svoje umetničke delatnosti, već 15 godina vodi alternativni umetnički prostor „Galleria Caffe“ u Pančevu, koji se bavi promocijom kulture i afirmacijom mladih umetnika.

Previous articleDVA DANA DO POČETKA FESTIVALA FRANCUSKOG FILMA NA KOSANČIĆEVOM VENCU. GOSTI FESTIVALA REDITELJI SERŽ BOZON, MANUEL ŠAPIRA I GLUMAC ALEKSI MANENTI
Next articleAida u trci za najbolju svetsku kampanju u oblasti kulture