Malo je onih koji nisu čuli za čuvenu pesmu “Under the Sea“ iz kultnog Diznijevog naslova Mala sirena (The Little Mermaid) uz koje su odrasle mnoge generacije, pevušeći poynatu numeru zajedno sa simpatičnim krabom Sebastijanom dok pokušava da ubedi lepu sirenu Arijel da ostane pod vodom, sa njenim morskim sunarodnicima.
Čuveni crtani klasik iz 1989. godine osvojio je za gore pomenutu pesmu nagradu Oskar, a ove godine dobio je i svoj istoimeni igrani film koji će se, od 25. maja naći na repertoaru domaćih bioskopa, u sinhronizovanom izdanju.

Diznijev studio objavio je prvi trejler za predstojeći hit “Mala sirena” čiju režiju potpisuje Rob Maršal (Rob Marshall) nominovan za nagradu Oskar za film Čikago, sada sa nastojanjem da što uverljivije, sa glumcima prikaže film baziran na crtanom klasiku. Tokom maja na velikom platnu bioskopa posebnu pažnju privući će dve filmske zvezde, mlada pevačica i glumica Hale Bejli (Halle Bailey) koja tumači, za mnoge generacije obožavanu malu sirenu Arijel i filmska i televizijska glumica Melisa Makarti (Melissa McCarthy), kao Ursula.
Halle Bailey as Ariel in Disney’s live-action THE LITTLE MERMAID. Photo courtesy of Disney. © 2023 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
“Mala sirena” je poznata i voljena priča o Arijel, prelepoj i temperamentnoj mladoj sireni koja žudi za avanturom. Najmlađa i najneposlušnija ćerka kralja Tritona, Arijel čezne da sazna nešto više o svetu iznad mora, međutim kada dospe do same površine vode zaljubljuje se u energičnog princa Erika. Dok je sirenama zabranjeno da komuniciraju sa ljudima Arijel prati svoje srce. Ona sklapa dogovor sa zlom Ursulom koja joj pruža šansu da oseti život na zemlji, stavljaući time krunu njenog oca kao i njen život u opasnost.
Halle Bailey as Ariel in Disney’s live-action THE LITTLE MERMAID. Photo courtesy of Disney. © 2022 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
Previous articleVeliki Exitov događaj u septembru u Severnoj Makedoniji! Konstrakta je prvo potvrđeno ime!
Next articlePozivnica za predstavu “Zaboravljeni Šekspir”