U ponedeljak, 20. septembra, u 19 časova, u Galeriji SULUV, biće otvorena izložba Danijela Babića, pod nazivom „Smrt vreba”. Izložba će biti otvorena do 8. oktobra 2021.
Serija radova rađenih na nađenim, dobijenim ili kupljenim manekenskim lutkama, reklamnim banerima, kutijama i odbačenim reklamnim materijalima. Motiv lobanje kao simbol ljudske smrtnosti iskristalisao se kao dominantan motiv, te stoga i naziv izložbe „Smrt vreba”. Deo radova nastao je i na klasičnom slikarskom platnu tehnikom akrilika, u periodu od 2017 – 2021. godine. Ova izložba je samo još jedno podsećanje na našu prolaznost.
Autor

Skull (Back In Black), kombinovana tehnika, 66 x 60 x 4 cm, 2020.
Danijel Babić (Gornji Očauš BiH, 1967), završio je Srednju školu za grafički dizajn Bogdan Šuput u Novom Sadu, diplomirao na Višoj školi za likovne i primenjene umetnosti u Beogradu i Akademiji umetnosti u Novom Sadu (odsek slikarstvo, 1995). Učestvovao je na većem broju kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Do sada je priredio 75 samostalnih izložbi.
Previous articleOtvaranjem ulice kultnog filma „Lepota poroka“ završen prvi festival svesnosti i intimnosti na Adi Bojani
Next articleOnlajn predstavljanje tri Evropske prestonice kulture