CK 13, popularna Crna kuća, 5. jula je krenula u crowdfunding kampanju sa ciljem prikupljanja sredstava za kupovinu nove opreme za Crnu kuću.

“Od osnivanja 2007. godine, radeći za ljude, a ne za profit, Crna kuća je bila druga kuća alternativaca i sigurno mesto za brojne marginalizovane grupe u našem društvu, pružajući prostor i podršku svima iz polja alternativne umetnosti, kulture i aktivizma da se predstave i izraze.

Opremu koju je koristila ta zajednica prošle godine je oduzela organizacija “Kuda. org” i na taj način je otuđila od svrhe za koju je pribavljena.

Uspeh ove kampanje bi omogućio da se obezbedi nova oprema zahvaljujući kojoj će Crna kuća nastaviti da sprovodi sve svoje aktivnosti i programe. Nova oprema će osigurati jednak stepen kvaliteta ozvučenja kao i ranijih godina i dodatno osavremeniti realizaciju događaja.

Verujem da postoji mnogo ljudi koji žele i mogu da pomognu jednu ovakvu akciju. Hajde da celoj alternativnoj zajednici Novog Sada obezbedimo da i nakon završetka pandemije nastavi tamo gde je stala i da se čuje još bolje i jače.

Pokušali su da nas ućutkaju, bićemo još glasniji!”

Poručuje CK13.

Link ka donacijama je ovde.

https://www.donacije.rs/projekat/da-se-crna-kuca-opet-cuje/?fbclid=IwAR0uCLHNrjI3IRZB-vk1rboLtqxFlOV9Gp0SS9syNNlCht_lZ581Njk9sH8

 

Previous articleČak 84 odsto posetilaca imalo Digitalni zeleni sertifikat u prva 24 sata zamene Exitovih festivalskih vaučera
Next article„Serbia, are you ready for the future?“ Roni Size i LTJ Bukem na jubilarnom Exitu daju svojevrsni omaž prvim izdanjima festivala