Srpsko narodno pozorište nastavlja da niže uspehe. Čak četiri Sterijine nagrade otišle su u ruke autorskog tima predstave Kod Večite slavine” Momčila Nastasijevića, u režiji Sonje Petrović. Žiri u sastavu: reditelj Slobodan Skerlić, glumica Milena Pavlović, dramski pisac Petar Mihajlović, reditelj Slobodan Unkovski i teatrolog Zoran Maksimović jednoglasno su doneli odluku – Sonji Isailović pripala je nagrada za ulogu Magdalene.

Ova predstava odnela je nagradu i za originalnu scensku muziku za koju su bili zaduženi Stefan Seethaler, Danijel Seethaler, Filip Grubač, Igor Sakač i Petar Banjac, dok je Mina Petrić dobila nagradu za dramaturgiju, a dr Dejan Sredojević za scenski govor.

Dramaturškinja Mina Petrić istakla je da oseća ogroman ponos što je rad ansambla prepoznat od strane žirija Sterijinog pozorja.

Predstava Kod Večite slavine” plod je hrabrosti, rada i ljubavi jednog kolektiva, u najboljem smislu te reči, a predvođenog rediteljkom Sonjom Petrović čija maštovitost i posvećenost uvek nastavlja da nas inspiriše. Raditi dramaturgiju u takvom kolektivu značilo je osluškivati kolege, stalno preispitivati sebe, naizmenično konsultovati pisca i srce i radovati se svakodnevno. Zbog toga osećam i najdublju zahvalnost za nagradu koja je meni dodeljena”, rekla je Petrić.

Direktor Drame SNP-a Milovan Filipović čestitao je ovoj mladoj i talentovanoj ekipi na ovakvom uspehu: „Iskrene čestitke nagrađenima. Ponosan sam na uspeh predstave „Kod Večite slavine“. Izuzetno mi je drago da je prepoznat talenat i trud mladih ljudi“, rekao je Filipović.

Podsetimo, premijera predstave „Kod Večite slavine“ bila je 21. februara na sceni „Pera Dobrinović“, a pored Sonje Isailović, u predstavi igraju i : Miloš Lazić, Stefan Starčević, Bojana Milanović, Nenad Pećinar, Dimitrije Aranđelović, Nina Rukavina, Vukašin Ranđelović, Stefan Vukić, Alisa Lacko, Mia Simonović.

Za scenografiju bili su zaduženi Željko Piškorić i dr Mladen Stojanović, dok je kostimografkinja Jasmina Radujko. Scenski pokret radio je Igor Greksa, scenski govor dr Dejan Sredojević, dok je za dizajn svetla zadužen Nikola Marinkov. Stručni saradnik je psihološkinja Jelena Sokić.

Naredna stanica ovoj mladoj ekipi je Banjaluka, kada će 9. juna igrati predstavu na Međunarodnom festivalu pozorišta Teatar festu „Petar Kočić“.

Previous articleMasked Wolf: Veteran koji tek počinje
Next articleSve je spremno za prvi Festival kulture Zabjelo