Sva imena ovogodišnjeg Blokstok festivala poznata su i spremna za žurku leta u Železničkom parku u Novom Sadu u subotu, 6. jula. Od 18.00 časova na bini ćemo imati prilike da slušamo, između ostalih i SunshineBlažu i kljunoveAmajliju, Majkana i Jorgovane. Ipak, „hedlajneri“ večeri, defintivno je čuveni novosadski bend Atheist rap. Bend koji ima šest studijskih albuma i blizu 1.100 koncerata širom regiona, ali i Evrope ove godine obeležava 35 godina kontinuiranog stvaralaštva,  i kako kažu organizatori, neće slučajno biti opet u Parku.

„Radujemo se novom dolasku na najstariji živi novosadski rock festival! Ranije nastupe u parku pamtimo po odličnoj atmosferi, sigurni smo da će i ove godine biti slično. Primetili smo na jubilarnom novosadskom koncertu kojeg smo u aprilu održali u KC Hala 2, na Novosadskom sajmu, da imamo poveću grupu nove mlade publike, te se posebno radujemo novom susretu sa njima“, objašnjava Aleksandar Popov, dr Pop, ispred benda Atheist rap.

Ipak, to ne znači da se za ovaj jul ne sprema ništa novo. Bend je, uoči 35. godišnjice postojanja objavio novi spot i singl. Pesma „Superstar“ govori o životnom putu benda od mladalačkih početaka, prepunih energije, do iskusnog zrelog doba i nedostatku opcija u budućnosti. Muzika i aranžman su u vrlo prepoznatljivom stilu benda, a tekst pesme sumira njihovu kompletnu dosadašnju karijeru i aktuelni trenutak u kom se sada nalaze. Autor pesme je gitarista ovog sastava – Vladimir Radusinović Radule, a prati je video spot u režiji Predraga Novkovića, dok je kamera poverena Zoltanu Savinu. Spot je sniman tokom prethodnih nedelja, na koncertima u Novom Sadu i Pragu.

 

„Pesma „Superstar“ govori o životnom putu benda od mladalačkih početaka, prepunih energije, do iskusnog zrelog doba i nedostatku opcija u budućnosti. Snimili smo je pre godinu dana, u saradnji sa dečijim horom Čuperak iz Kikinde, pod vođstvom Cece Milić. Prvobitno je trebala da bude objavljena na kompilaciji novosadskog Undergrand radija, u cilju prikupljanja sredstava za decu sa autizmom, ali smo, zbog pomeranja roka izdavanja, odlučili da je zamenimo drugom, jer se tema pesme poklapa sa našom jubilarnom 35-ogodišnjicom, koju ove godine proslavljamo. Pesma je, inače, od nastanka redovno na repertoaru benda, tako da je redovnim posetiocima naših koncerata već poznata“, dodaje  Vladimir Radusinović Radule, gitarista benda Atheist Rap.
Previous articleOtvaranje godišnje izložbe studenata Visoke tehničke škole strukovnih studija u Novom Sadu, 3. jun, SKCNS Fabrika
Next articleLOŠI MOMCI – SVE ILI NISTA u bioskopu CineStar uz posebne Movies & Bar projekcije u Beogradu 7. juna