U nedelju 26. februara, Kolarčeva zadužbina u saradnji sa Srpskim filantropskim forumom organizuje humanitarni kulturni događaj za pomoć narodu Turske i Sirije, pod simboličnim nazivom “Bezgranična ljubav”.

Celodnevni događaj trajaće od 11 do 20 časova u Kolarčevoj zadužbini, a sve zainteresovane posetioce i ljude dobre volje očekuju koncerti, projekcija filma, predavanja, humanitarna prodaja knjiga i susreti sa autorima.

Sav prihod prikupljen na ovom humanitarnom događaju biće posredstvom Srpskog filantropskog foruma upotrebljen za pružanje pomoći stanovništvu područja pogođenih zemljotresom u Turskoj i Siriji, za obezbeđivanje hrane, vode i lekova, skloništa i privremenog smeštaja i podršku najmlađima i najugroženijima.

Posetioci će na licu mesta u Kolarčevoj zadužbini novac moći da doniraju ubacivanjem u donatorske kutije, ali i platnim karticama putem POS terminala koje je omogućio tim platforme za zajedničko finansiranje Donacije.rs

Razorni zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale odneo je preko 47.000 života u Turskoj i Siriji, a ozledio je i ostavio bez krova nad glavom bezbroj drugih. Domovi, bolnice i putevi su sada ruševine, a hiljade ljudi je bez hrane, skloništa i vode.

Srpski filantropski forum, kao krovna dobrotvorna organizacija, uvek je reagovao u krizama – prikupljali smo i isporučili pomoć za ugrožene u Srbiji i regionu tokom poplava, pandemije i zemljotresa. Do sada, u akciji pomoći Tuskoj i Siriji, uz pomoć velikog broja pojedinačnih donatora i kompanija, prikupljeno je preko 50.000 evra, dok je Elixir Grupa obezbedila donaciju od pola miliona dolara.

Pozivamo sve humane građane da u nedelju dođu u Kolarčevu zadužbinu ili da doniraju preko računa Srpskog filantropskog foruma 340-11016593-88 ili putem platforme za zajednično finansiranje Donacije.rs.

PROGRAM – 26. februar – Bezgranična ljubav – Umetnici za narod Turske i Sirije

 – 11.00 Velika dvorana

Beogradske promenade

Duo ALEMBIK

– 13.30 Art biosop

Uvodna predavanja:

– prof. dr Vlada Stanković, vizantolog,

– dipl. prof. turskog jezika, književnosti i kulture Milica Mijatović

– u 14.00 projekcija filma Hasanova zakletva

– 17.00 Hol Kolarca

Collegium Musicum

– 19.00 Velika dvorana

Beogradski kamerni orkestar

– Od 12 do 19 časova u holovima Kolarca prodaja knjiga i susret sa autorima

 

Previous articleSkrillex objavio novi album nakon skoro decenije iščekivanja!
Next articleKoncert benda Orthodox Celts // 18. mart // SKCNS Fabrika