FOTO TIJANA BOGIĆEVIĆ/ MARINA PEŠIĆ
FOTO BORA ĐORĐEVIĆ/ FILIP OLĆAN

„BEOGRADSKO PROLEĆE” 20. APRILA U MTS DVORANI

KONKURS ZA AUTORE POP I ZABAVNIH KOMPOZICIJA OTVOREN OD 26. FEBRUARA DO 15. MARTA

Nastavlja se tradicija održavanja prestižnog Festivala zabavne i pop muzike „BEOGRADSKO PROLEĆE“,  koji će ove godine biti održan 20. aprila, treći put , od obnavljanja 2022. godine, a konkurs za autore pop i zabavnih kompozicija otvoren je od 26. februara do 15. marta.


Zainteresovani mogu da konkurišu  putem veb adrese prijava@beogradskoprolece.rs, a sve dodatne informacije o rađanju i istorijatu festivala, kao i o pobednicima obonovljenog festivala proših godina dostupne su i na sajtu www.beogradskoprolece.rs

Očekuje se da će poznati muzički festival, koji je posle dugog niza godina “ponovo rođen” na mestu svoje kolevke, nekadašnje Dvorane Doma sindikata, i ove godine probuditi veliko interesovanje neafirmisanih autora, ali i već poznatih muzičkih imena.

Podsetimo, prošlogodišnji pobednik festivala glasovima publike bila je Tijana Bogićević sa kompozicijom „Krila od dima“, dok su drugo i treće mesto glasovima publike su odneli Adi Šoše i kompozicija „Pusto ostrvo“ i Isak Šabanović s numerom „Svakoj sam po nešto dao“.

Pre  tačno 63 godine – 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane doma sindikata, počeo je svoj glamurozni život tadašnji prestižni FESTIVAL ZABAVNE MUZIKE „BEOGRADSKO PROLEĆE“, koji je smatra se bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu.

 

 

Previous articleFILMOVI “HOTEL PALAS”, “ZONA INTERESA”, “JA KAPETAN”, “ČELIČNA KANDŽA”, “UKUS LJUBAVI” TOKOM MARTA U BIOSKOPIMA
Next articleExitovi festivali crtaju veliko srce na mapi regiona!