Pobjednici natječaja INmusic Breakthrough powered by Europavox, BABY ELVIS iz Rumunije, s-alt iz Bosne i Hercegovine te Astrid & The Scandals iz Slovenije zaključuju impresivan program 16. izdanja INmusic festivala!

Rumunski bend BABY ELVIS na sceni se pojavio 2015. godine. Njihov prepoznatljiv zvuk stvaraja osoben muzički koktel uz koji su se uspešno probili na sceni. Njihovu sirovu energiju garažnog rocka i jake bubnjarske deonice skladno upotpunjuju segmenti indie, synthpop i psihodeličnog rocka. Od svojih početaka, BABY ELVIS su svirali na velikim festivalima u Rumuniji i Mađarskoj, a ove godine imaju priliku oduševiti publiku na INmusic festivalu!

Alt-rock sastav s-alt nastao je 2021. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina. Grupa je nastala kao projekt tekstopisca Filipa Marića i producenta benda Jasmina Avdića. Zvuk koji s-alt stvara kombinacija je individualnih stilova svih šest članova, od bluesa do progresivnog rocka i autentičnog RnB stila. Bend se regionalnoj publici predstavio kroz niz odličnih live nastupa širom regije i nekoliko izdanja singlova.

Slovenačka alt-pop muzičarka, pevačica i producentkinja Astrid, oformila je bend Astrid & The Scandals u 2023. godini. Od osnivanja benda, nastupili su na MENT festivalu u Sloveniji, Waves festivalu u Austriji, i brojnim drugim mestima. Astrid je samostalni EP ‘Triptich’ objavila 2023. godine, dok se debitantski album benda očekuje u junu 2024.

The Smashing Pumpkins, Hozier, The National, Paolo Nutini, Röyksopp, Gossip, Viagra Boys, Dogstar, Bombay Bicycle Club, The Gaslight Anthem, Squid, Sleaford Mods, Ibibio Sound Machine, Descartes a Kant, Sprints, bar italia, Deadletter te Lucy Kruger & The Lost Boys deo su impresivnog programa INmusic festivala #16, koje će se održati na dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zarebu, od 24. do 26. juna 2024. godine. Trodnevne festivalske ulaznice za INmusic festival #16 dostupne su putem službenog festivalskog webshopa po ceni od samo 109 EUR (+ troškovi transakcije) te u Dirty Old Shopu (Tratinska 34, Zagreb) po ceni od 109 EUR, dok su sedmodnevne kamperske ulaznice za samo 49 EUR (+ troškovi transakcije) dostupne isključivo putem službenog festivalskog webshopa. Ograničen kontingent jednodnevnih ulaznica dostupan je isključivo putem službenog festivalskog webshopa.

 

Previous articleBuč Kesidi – “Uživo sa stadiona Tašmajdan” – Najveći solo koncert benda uskoro na albumu
Next articlePredstava “Kompletna istorija pozorišta (ukratko)”, 8. jun, SKCNS