U Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije u Beogradu, 25. aprila od 19.00 časova, svečano će biti otvorena izložba pod nazivom „Svetkovina. Slaveći život, svoju bogatu karijeru i sva iskustva koja su joj donela brojna putovanja i druženja umetnica Jelena Milošević nam otvara vrata svog sveta, vratnice svog umetničkog habitusa i svoje duše. Pored oslikanih komada stakla, po kojima je prepoznatljiva, i slika, posetioci će imati priliku da vide i unikatne modne komade, na koje smo dugo čekali. Svi predmeti na izložbi su u međusobnoj komunikaciji, stvarajući ornamentalnu percepciju prepoznatljivu za stvaralaštvo umetnice – ono što vidimo na slici pandan je onome što je na staklu, ili rukavu. Izložba „Svetkovina” pred beogradskom publikom biće otvorena do 27. maja 2023. godine.

Imamo sreću da u našem gradu imamo jednu veliku, retrospektivnu izložbu, naše a svetske umetnice Jelene Milošević. Naziv autorskog projekta SVETKOVINA je povratak iskonskim radostima, radosti života, radosti ljubavi, radosti zajedništva, jednom rečju slavljenje lepote i duhovnosti, onog najlepšeg u nama.

Jelena Milošević (1958), slikarka i dizajnerka, do sada je imala 57 samostalnih i preko 300 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja, od kojih je prošle godine dobila pet. Radovi Jelene Milošević danas se nalaze u mnogim državnim i privatnim kolekcijama poput: Narodnog muzeja Srbije i Umetničke zbirke Doma Vojske Srbije. Nije slučajno da su ovu vrhunsku umetnost prepoznali i zavoleli oni koji su vrhunskom umetnošću okruženi i koji poseduju u svojim kolekcijama Jelenine radove: Princ od Monaka, Madlena Zepter, Opra Vinfri, porodica Mandela…

Fotografije Jeleninih radova su delo fotografa Vladimira Nešovića (staklo i moda, portret Jelena) i Rajka Karišića (slike).

Previous articleKoncert Cult of Occult i The Father of Serpents 20. aprila u SKCNS Fabrici
Next articleKoncert benda Detour 27. maja u SKCNS Fabrici