ZA SAMO DESET DANA PRIKAZIVANJA UNIVERZALNA DISNEY I PIXAR PRIČA POSTIŽE VELIKU GLEDANOST U NAŠIM BIOSKOPIMA
Animirani film  “U mojoj glavi 2” ne prestaje da privlači pažnju publike kako u svetu tako i kod nas, a za samo deset dana prikazivanja u domaćim bioskopima film je pogledalo 60.000 gledalaca. Sada je već reč o Disney i Pixar animaciji koja se može pohvaliti uspehom sa najvećim danom otvaranja ikada kod nas, odnosno najvećom postignutom gledanošću u startu prikazivanja filma.Reditelj prvog dela filma iz 2015. Pit Dokter, ujedno i dobitnik nagarde Oskar za istu animaciju kaže da ova priča dobro dopire do ljudi zato što svi znamo, bar u podsvesti, da postoji unutrašnji emocionalni život: “Svi znamo kakav je osećaj biti paralizovan strahom, obuzet besom ili iscrpljen tugom.


Takođe prvi deo iz 2015. godine izašao je u bioskopima u trenutku kada je i ćerka samog reditelja Doktera bila istih godina kao i junakinja Rajli, odrastajući uz promene. Ona je poslužila kao inspiracija za tadašnju priču, univerzalnu i za roditelje i za decu svuda u svetu.

Reditelj novog dela “U mojoj lavi 2” Kelsi Man, kao i ostatak autorske ekipe, ističu da su i tokom kreiranje novog Pixar-ovog ostavrenja pristupili temeljno, upoznajući se sa ekspertima, čitajući stručne knjige i vodeći razgovore sa psiholozima.

Priča o tinejdžerki Rajli u čijoj glavi živi 9 emocija koje svakodnevno predvode njene aktivnosti čineći je nekada opreznom, radosnom, tužnom, besnom, ali i ispunjenom nekim drugim emocijama prikazuje se već deset dana u našim bioskopima, a u sinhronizaciji animacije učestvovali su Nebojša Milovanović, Hristina Popović, Jelena Đoković, Iva Lorens, Jelena Gavrilović, Marko Kon i mnogi drugi.

 

Previous articleMožda nismo najbolji u fudbalu, ali jesmo u festivalima! EXIT izabran za jedan od najboljih NA SVETU!
Next articleFinalno ubrzanje do početka EXIT festivala: Još manje od dve nedelje do spektakla na Petrovaradinskoj tvrđavi!