Studenti master i IV godine studija Fakulteta primenjenih i likovnih umetnosti Univerziteta u Beogradu organizuju samostalnu izložbu u Ostavinskoj galeriji u ulici Kraljevića Marka br. 8 u Beogradu. Izložba će biti otvorena u terminu od 11.02.2022 do 17.02.2022 godine.

Studenti koji će izlagati su Igor Kantar Fakultet primenjenih umetnosti, smer zidno slikarstvo, Pavle Ćurčić Fakultet likovnih umetnosti, smer slikarstvo i Matija Popović Fakultet primenjenih umetnosti, smer fotografija.

Matija Popović izlaže crno – bele fotografije inspirisane rodoljobivim temama, tradcijom i kulturom srpskog naroda. Igor Kantar prikazaće slike velikog formata u tehnici akrilik na platnu intenzivnog kolorita u kojima dominiraju nadrealni motivi. Pavle Ćurčić predstavlja slike velikog formata, takođe u tehnici akrila na platnu. Pavle se opredelio za figuralne kompozicije u eksterijeru svedenog kolorita.

Igor Kantar rođen je 1998. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti, odsek zidno slikarstvo u klasi profesora Nikole Bozovića 2021. godine. Tokom studija učestvovao je na različitim projektima muralnog slikarstva. Izlagao je na više grupnih izložbi. Živi i radi u Beogradu.

Matija Popović rođen je 1999. godine u Raški. Trenutno je student završne godine osnovnih akademskih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Uz fotografiju bavi se crtanjem, dizajnom i slikarstvom. Još u osnovnoj školi dobio je nagradu na konkursu Narodnog muzeja u Beogradu na temu stvaralaštva Katarine Ivanović, prve srpske slikarke. Osvojio je drugo mesto na foto konkursu ,,Poseti Studenicu“ 2018. godine. Učestvovao je na grupnoj izložbi ,,ULUS Mladi’’, na izložbi ,,Moda u gradu’’ i na više grupnih izložbi u organizaciji FPU.

Pavle Ćurčić rođen je 1998. godine u Beogradu. Upisije Fakultet likovnih umetnosti na smeru slikarstvo 2017. godine. Dobitnik je nekoliko konkursa 2018. godine kada dobija drugu nagradu za plakat na temu cirkularna ekonomija. Osvaja prvo mesto za plakat na temu očuvanje prirode i gubitak biodiverziteta 2019. godine. Izlagao je na nekoliko grupnih izložbi.

Izložba će biti otvorena do 17. februara.

Previous articleMEMORIJA EKSKLUZIVNO NA MOJOFF FILMSKOJ PLATFORMI
Next articleGRAND HOTEL PONOVO NA SCENI MADLENIANUMA