U vršačkoj Čađavoj furuni u subotu, 14. maja od 20:00 časova biće održana gitarijada, na kojoj će učestvovati pet bendova.

Na Čađavoj gitarijadi, koja je revijalnog karaktera, osnovanoj sa idejom da se publici predstave i promovišu novi bendovi, nastupiće: Stain (Beograd ), Short Reports (Novi Sad), M.U.D.A ( Novi Sad ), Zlotvori (Vršac) i Kamikaze (Vršac).

Posebna radost za sve ljubitelje rokenrol zvuka u Vršcu je što će se posle dužeg perioda, domaćoj publici predstaviti dva vršačka benda.

Takođe, na istom mestu, 21. maja u sklopu promocije Wind Rock Festa, gostovaće jedan učesnika ovog festivala, energični sastav iz komšijskog Pančeva – Iskaz.

Bend Kamikaze (Vršac) nastao je 2021. godine, i ova gitarijada im je “vatreno krštenje“. Sviraju pank sa primesama metala.

Ekipu “samoubica“ čine: Nikola Munjas (bubnjevi), Aleksandar Ivkov (bas), Filip Kirilov (solo gitara), Kosta Đukić (ritam gitara) i Kristian Petku (vokal).

Zlotvori (Vršac) postoje relativno kratko, od februara 2021. godine, ali za sobom imaju solidnu karijeru. Nastupali su na beogradskom festivalu Samit nestvrstanih, i na vršačkom Wind Rock festu.

Ovi momci sviraju pank sa primesama death metala i sa catchy refrenima. Pored desetak autorskih pesama, na njihovom repertoaru neretko se nađe i koji kaver Misfitsa, ali i ostalih bendova koji su uticali na njihovo stvaralaštvo.

Sastav čine braća Đukić, vokalista Kosta i bubnjar Đorđe, i braća Vemić, gitarista Novak i basista Matija.

Stain (Beograd) nastavlja tamo gde je grandž stao. Njihova muzika uvršćuje elemente hevi metala, sladža, stonera i progresivnog roka na jedan svojstven način.

Bend je osnovan 2014. godine. Isprva su se fokusirali na sviranje hard rok i metal obrada, ali su istvremeno radili na stvaranju autorskog materijala.

Uporedo sa usavršavanjem live nastupa, snimili su debi album u produkciji Danila Orbovića (Orvel Studios), dok je mastering radio Maor Apelbaum (Los Anđeles).

Trenutno objavljuju singlove i promovišu ih live nastupima, a sve u cilju širenja dobre energije i promovisanja debi albuma koji tek treba da objave.

Short Reports (Novi Sad) su visokoenergetski alternativni rock duo iz Novog Sada. Ovaj dvojac, svoju muziku opisuje kao minimalizam kombinovan sa ekspresivnim sviranjem uz filozofiju “manje je više“.

Ne koriste mnogo efekata niti opreme za modifikovanje zvuka: jedan bubanj i jedna gitara sa mnogo dinamike uz direktne tekstove pesama.

– Naša muzika i tekstovi su takvi, kao što smo i mi u našoj vezi – bolno iskreni. To su kratke poruke (izveštaji), koje bez ulepšavanja šaljemo jedno drugom ili samima sebi, iako nas to ponekad malo i zaboli – kažu Short Reports

Mutant Urban Dance Ansambl ( Novi Sad ) je tročlana banda desperadosa koju čine dva basa i jedan bubanj i sviraju njima svojstvenu mešavinu funka, punka, alt roka, new wavea i koznačegasvene.

Minimalizam u muzici i tekstu, energični live nastupi i beskopromisni stav su njihov zaštitni znak.

Izvor:

Previous articleKoncert Lene Kovačević u Pančevu, uz gostovanje Marka Luisa
Next articleŽarko Laušević – nova knjiga: PADRE, IDIOTE!