Cвечано отварање изложбе Микеланђела Пистолета под називом Превентивни мир, ће бити уприличено у петак 10. маја у 17 часова у Музеју савремене уметности у Београду.

Изложба Микеланђела Пистолета ”Превентивни мир” даје увид у више од шездесет година праксе најистакнутијег италијанског уметника и једног од најутицајнијих савремених уметника у Европи данас.

Ова свеобухватна изложба има за циљ да прикаже целокупан уметников опус, укључујући Пистолетова капитална дела: Слике огледалаВенеру од крпаМинус објектеВолети разлике – уметнички покрет за међумедитеранску политикуТрећи рај и многе друге скулптуре и инсталације, као и фотографије, видео – записе, ране акције у јавном простору. На изложби ће бити представљени и радови из најновије продукције.

Прва самостална изложба Микеланђела Пистолета у Београду организована је у сарадњи са Cittadellarte – Фондацијом Пистолето, удружењем Zerynthia и Италијанским институтом за културу у Београду, под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Амбасаде Италије у Београду.

Кустоскиња изложбе је директорка Музеја савремене уметности, Маријана Коларић.

Изложба ће бити отворена до 10. септембра 2024. године.

Previous articleНајава догађаја_СКЦНС П(Р)ОЛЕЋЕ: Манифестација поводом отварања нове зграде Установе СКЦ Нови Сад
Next articleDETOUR u BitefArtCafe klubu 24. maja